Om ElisabethBakgrund

I yngre år red jag även när hästen blev vild. Jag funderade inte ens på att hoppa av. Jag har fått betala med många års rehabilitering av min egen hälsa. Från massage till kiropraktik och senare osteopati. En ny fysisk dipp, men långvarig sjukskrivning motiverade mig att prova homeopati. Jag blev förvånad över resultatet. Sen mötte jag Bart Smyth och efter det blev inget mer sig likt. Nu är jag bortskämd att få direkt resultat på både mig och hästarna.

Jag blev auktoriserad dressyrdomare i början på -90 talet men dömer idag i princip ingenting. Mina år som domare har dock givit mig en stor erfarenhet att känna in det jag ser. Jag har lätt att se ojämnheter i rörelsemekaniken och mentala spänningar/motstånd. Känslan för fysiska problem är ännu starkare när jag sitter på. Har hästen ont märker jag det - för jag får ont själv. Min förmåga att lyssna på hästen/ekipaget gör att glädjen får leda oss på rätt väg, inga teorier eller fasta regler.

Under alla år har hästarna funnits som viktiga partners vid min sida. Från ridskoleelev till inbiten dressyrfantast med egen häst. Mina tränare* har lärt mig att lita till min egen känsla. Sökandet efter bra grundkommunikation för dressyren fann jag i Parelli Naturalhorsemanship och där tillbringade jag många lärorika år. Sökandet efter en bättre kontakt mellan mig och min häst ledde mig till Ingela Smith Larsson som än idag är en stor inspiratör.

Ett urval av mina instruktörer utan inbördes ordning
Cecilia Rahn,
Sten Lindgren
Kajsa Boström
Karen Rohlf
Jörgen Schwartz
Erika Furberg
David Lichman
Honza Blaha
Ingela Smith Larsson
Rebecca Harris

Och massvis med högskolepoäng med fokus på kommunikation i olika perspektiv finns med...